Vanhat suosikit: osa 1 (itsekasvatettuja kukkia kesiltä 2016-2018)



Kun minulla kerran on luonto- ja kasviaiheinen blogi olemassa, niin ajattelin pistää tänne säilöön ja järjestykseen myös joitain vanhempia kukkakuvia (pahoittelen vielä nykyistäkin surkeampaa kuvalaatua, senaikaisessa kännykässä vasta huono kamera olikin 🙈). Pihani ulkopuolista luontokuvaamista en ennen viime vuotta ole harrastanutkaan, mutta se tarkoitti sitten tietenkin sitä, että silloisen puutarhani kasveja tuli kuvattua varsin runsaasti. 😸 Ja varsin runsaasti siellä myös oli kuvattavaa! Se oli oikein kiva puutarha, täytyy sanoa. Vähän jäi toki kesken, kun oli turhankin kunnianhimoisia haaveita aikaan ja taitoihin nähden sen suhteen, mutta kyllä siellä paljon kauniita kukkia niiden vuosien aikana kasvoi. Tässä postauksessa esittelen osan niistä kukista, jotka kasvatin sinne itse siemenestä asti. 

Sormustinkukka (digitalis purpurea) "Apricot beauty" on väriltään kauniin pastillisen vaaleanpunainen, nimensämukaisesti hieman aprikoosinsävyyn taittava. 

Sormustinkukka ja etualan valkea "the Pearl" -koreakärsämö (achillea ptarmica) sekä vasemman reunan valkea pioniunikko ovat itsekasvattamiani. Taustan malva ostettu taimena, mutta toisessa kohtaa puutarhaa oli sitäkin itsekasvatettuna versiona. 



"Marenkikukkaa" eli "Meringue" -lajikkeen hilppaa (limnanthes douglasii) esittelin tämänkin vuoden postauksessa jo. Ihana, ihana kesäkukka. 💓



Punakärsämöä (achillea millefolium) oli parissa kohtaa puutarhaani, se on koreakärsämön tapaan tooooodella kestävä ja vaivaton kasvi. 





Sarjasaipon (iberis umbellata) siemeniä löytää suunnilleen joka kaupasta ja se on helppo kasvi aukkojen täyttämiseen kukkapenkeissä. 



Taustalla perhoskukkia, etualalla jonkinlainen tähtisilmä eli sääkukka (osteospermum). Muistaakseni Lidlistä ostetut siemenet. 



Kosmoskukka (cosmos bipinnatus), lajiketta en valitettavasti saa päähäni.




Punapäivänkakkara (tanacetum coccineum), taitaa olla "Robinson"-väriseosta.





Tuoksupielus (lobularia maritima). Alemmassa kuvassa etualalla samaa kukkaa, kuvassa lisäksi ainakin leijonankitaa ja kesäleimua (myös itsekasvatettuja).








Paperikukka (xeranthemum annuum) on minulle ainakin kovin nostalginen kukka, sillä sitä roikkui lapsuudessani yleensä ihmisten seinillä kuivattuina kimppuina (sitä tai pellavaa, itselläni taisi olla kimppu kumpaakin 😹 ).



Nelikoita (dianthus) on vaikka minkälaisia ja harva niistä ei miellytä silmääni. 😻 Nämä kaksi yksilöä taitavat olla "Spring Beauty" -pussista. Mainitaan taas kerran, että rakastan monivärisiä kasveja, tällainen raidallisuus miellyttää erityisesti. 🧐






Jokin kesäleimu kyseessä, mutten muista lajiketta. Taustalla leijonankitaa (antirrhinum), muistaakseni "Snappy Violet" -lajikkeeltaan.




Kiurunkannus (capnoides sempervirens).





Vaaleanpunainen lemmikki (myosotis sylvatica) oli osa kolmen värin seospussia (kaksi muuta väriä valkea ja se perinteisin vaaleansininen). Nämä kasvit leviävät kuin tauti, en uskaltaisi enää kylvää kukkapenkkiini. 🤭 Jossain metsänreunassa (kaukana kukkapenkeistä! 😅 ) olisivat kyllä ilahduttava näky, sillä ovathan ne ihania pikkukasveja. 

Kissanminttua (nepeta) ja malvaa (malva moschata).







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kätkävaaran luontopolku

Vuodentakainen syysretki Martimoaavalle

Päiväretki Riisin Riettaalle (kiva paikka kaameasta nimestä huolimatta :D)